Tradiční ukrajinský boršč s pampuškami

Objevte kouzlo ukrajinské kuchyně! V našem novém článku se vydáme na gastronomickou cestu, kde vás naučíme připravit autentický boršč

Objevte kouzlo ukrajinské kuchyně! V našem novém článku se vydáme na gastronomickou cestu, kde vás naučíme připravit autentický boršč doplněný lákavými pampuškami s česnekovou zálivkou. Boršč, tato sytá a aromatická polévka, vás zahřeje díky bohaté směsi řepy, zelí, brambor, cibule a kořenové zeleniny, doplněné výraznou chutí masa. Pampušky, sladké pečivo tradičně podávané s borščem, jsou ideální pro namáčení do této bohaté a pikantní polévky. Nenechte si ujít tyto klasiky, které osvěží vaše kulinářské dovednosti a obohatí váš jídelníček!

Co budete potřebovat

A jak na to?

Maso vaříme, dokud není měkké. Očištěnou a umytou řepu nakrájíme na nudličky, posypeme solí a citronovou šťávou a vložíme do kastrolu nebo hluboké pánve. Přidáme tuk sebraný z masného vývaru, rajčatový protlak, cukr a dusíme do poloměkka. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky a propasírujeme s tukem. Vývar scedíme a přidáme na kousky nakrájené brambory. Přivedeme do varu a přidáme na nudličky nakrájené čerstvé zelí. Vaříme 10–15 minut. Přidáme pasírovanou zeleninu, moučnou zavářku, papriku nakrájenou na nudličky, koření a dovaříme. Hotový boršč zahustíme sádlem s utřeným česnekem a petrželkou. Přivedeme do varu a odstavíme na 20–25 minut. Podáváme se smetanou, masem a zelenou natí.

Postup přípravy pampušek:

V teplém mléce necháme vzejít droždí, sůl, cukr a rostlinný olej. Přidáme mouku a vypracujeme těsto. Necháme těsto kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na kousky asi o váze 25 g a vyválíme kuličky. Naklademe je na plech vytřený olejem a necháme ještě chvíli kynout. Pečeme při teplotě 180–210 °C.

Postup přípravy česnekové zálivky:

Do utřeného česneku přidáme sůl, rostlinný olej a kvas. Všechno rovnoměrně promícháme. Touto zálivkou poléváme čerstvě upečené pampušky. Pampušky se servírují horké.

Sdílet:

Další recepty:

Vareniky

Na začátek postního období uvaříme “Vareniky” Dnes je Popeleční středa, kterou se počíná čtyřiceti denní půst a končí se s ní Masopust. Abyste věděli, že

Holubce

Dnes vaříme “Holubce” Ano, skutečně název pochází od slova Holub, kterého mohou tyto drobné závitky vzdáleně připomínat, mají být tak stejně jako on symbolem míru. 

Nenechte si nic ujít

Vaše poptávka byla odeslána

Vaše poptávka byla odeslána.